Livsstil og forbrug

Stigende benzinpriser gør hjemmearbejde aktuelt igen

Det bliver politisk diskuteret, om satserne for kørselsfradrag- og godtgørelse skal ændres i lyset af stigende benzinpriser. Indtil da kan en del af løsningen for den enkelte være mere hjemmearbejde, mener HK Privat.

De seneste måneders stigende benzinpriser har gjort det markant dyrere at komme til og fra arbejde, hvis man er afhængig af sin bil.

Derfor drøfter Skatterådet i dag, om der skal ændres ved taksterne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse.

Både fra interesseorganisationer og politisk hold bliver der opfordret til at ændre på satserne. Helt almindelige lønmodtagere har dog brug for at få lettet udgifterne her og nu, og der kan hjemmearbejde være et hurtigt og effektivt middel, mener formand for HK Privat, Simon Tøgern.

– Mange af vores medlemmer kører langt for at komme til og fra arbejde, og deres privatøkonomi bliver hårdt ramt af stigende benzinpriser. Derfor er vores opfordring, at man igen tager en snak om hjemmearbejde rundt omkring på arbejdspladserne og er åbne over for, at det kan være en nødvendighed for nogle lige for tiden, siger han.

Simon Tøgern understreger, at der ikke skal være tale om kollektiv hjemsendelse men en mulighed, som den enkelte helt frivilligt kan benytte sig af.

– Vi er godt i gang med at genopbygge det kollegiale fællesskab rundt omkring, og det skal vi blive ved med. Men vi må heller ikke være blinde for, hvor stor en forskel en eller to hjemmearbejdsdage om ugen kan gøre for den enkeltes privatøkonomi. Samtidig giver det noget fleksibilitet, som vores medlemmer sætter pris på, og så er det i øvrigt heller ikke så skidt for klimaaftrykket, siger han. 

Kommentarer